Van Bentem Sierteelt is sinds 2007 gevestigd aan het begin van de Oosterringweg in Marknesse. U ziet het bedrijf vanaf de rotonde al liggen. Wilbert van Bentem runt hier samen met een team van enthousiaste medewerkers een moderne kwekerij welke in 2012 is uitgebreid met een winkel.

In de periode van januari tot en met mei broeien wij jaarlijks ongeveer 45 miljoen tulpen. Het grootste gedeelte hiervan gaat naar de (grote) zakelijke consument voor de retail. Daarnaast verkopen wij uiteraard ook tulpen uit eigen kwekerij aan de particuliere consument in de winkel.

Vanaf ongeveer half – eind april begint bij ons het perkgoedseizoen. Een aantal weken hiervoor zijn wij al druk met het opplanten van de stekjes. We hebben dan een groot assortiment met perkgoed voor de particuliere consument in de winkel.

In de winkel treft u een zeer compleet assortiment aan, van snijbloemen tot kamerplanten, tuinplanten en mooie decoratie artikelen. Uiteraard kunt u er de bloemen en planten uit de eigen kwekerij kopen zoals tulpen, zonnebloemen, perkgoed, violen, vaste planten, bolchrysanten en bloembollen. Dat wat er niet zelf wordt gekweekt is afkomstig van kwekers uit de omgeving of vers gekocht van de bloemen veiling.