Maatschappelijk verantwoord ondernemen!

 

Samen duurzaam: van bol tot in de vaas. Als dynamisch en ondernemend bedrijf werken wij elke dag aan verantwoord en duurzaam ondernemen.

Onze omgeving:

Om de toekomst van ons bedrijf te garanderen zijn we ons bewust van de impact die we hebben op het milieu.

Wij kopen onze grondstoffen, zoals de bollen, het liefst zo lokaal mogelijk in. Een korte reisafstand is beter voor het milieu en zo steunen we lokale ondernemers.

Door de aanbouw van een nieuwe kas (2020) kunnen we ons energie- en gasverbruik nog beter controleren en reduceren. Daarnaast is het plan om op korte termijn over te stappen op geo-thermale warmte. Op deze manier wordt de warmte van de aarde gebruikt om de kas te verwarmen, lekker duurzaam dus!

Graag dragen wij ons steentje bij aan onze omgeving. Zo sponsoren wij shirts bij de voetbal- en volleybaljeugd van SVM. Ook zorgen wij dat de bloembakken in Marknesse er fleurig bij staan. Dit kan je onder andere zien bij het Monument voor Geallieerde Vliegers aan de Breestraat.

 

Onze productielijn:

Door gebruik te maken van sorteer- en verpakkingsrobots verlagen we de arbeidslast. Ook draagt dit bij aan een optimale selectie van de tulpen, wat zorgt voor een extra mooie bos op tafel. Met behulp van onze moderne kas kunnen we het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum beperken en water hergebruiken. Wij beschikken over een MPS-A certificering. Dit houdt in dat wij op de meest milieuvriendelijke manier tulpen broeien.

 

Onze klanten:

Door nu en in de toekomst te bouwen aan onze relaties met onze klanten in de winkel en (grotere) afnemers kunnen wij de tulpen en andere planten en bloemen direct naar wens verpakken. Dit voorkomt onnodig plastic afval.

 

GLOBAL GAP

GLOBAL GAP wordt wereldwijd gezien als dé standaard op het gebied van kwaliteits- en duurzaamheidscertificering binnen de agrarische sector. Onze GLOBAL GAP-certificering laat zien dat wij voldoen aan de eisen en dat wij correct handelen binnen de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit betreft onder andere juist gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen en goede bedrijfshygiëne. Jaarlijks wordt er gecontroleerd en gecertificeerd.

 

Naast de GLOBAL GAP certificering zijn wij ook 100% GRASP gecertificeerd. Wij zijn begaan met onze medewerkers en met deze certificering voldoen wij aan de hoogste eisen op het gebied van personeelsgezondheid, -welzijn en -veiligheid.